Din JudetMinerit și EnergieStirile Zilei

Cotojman se duce la Orban. Îi cere REDESCHIDEREA Carierei Seciuri

Primarul Cotojman se duce la Orban cu solicitarea redeschiderii Carierei Seciuri. Edilul din Roșia de Amaradia așteaptă să treacă alegerile prezidențiale iar, apoi, va bate la ușile ministerelor. Spune că nu se lasă până nu se redeschid perimetrele miniere din zona sa. După alegeri, va fi făcută și evaluarea activității conducerii Complexului Energetic Oltenia. ”Dacă s-a întâlnit cu ministrul, nu înseamnă că Sorin Boza a fost statuat în funcție!” declară vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Grivei.

Deputatul Dan Vîlceanu și managerul Complexului Oltenia, Sorinel Boza, s-au întâlnit cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, duminică, la Mehedinți. Conform liderului PNL Gorj s-a discutat despre memorandumul pentru companie, adică sprijinul ce urmează să fie acordat pentru achiziționarea certificatelor de CO2.

Vicepreședintele Gheorghe Grivei spune că întâlnirea nu înseamnă că Boza ”a fost statuat pe scaunul de director general”. După alegerile prezidențiale, vor fi evaluați prefecții și șefii de companii de stat.   

Marcel Romanescu, liderul PNL Târgu-Jiu, a avansat numele lui Ion Pisc pentru postul de secretar de stat responsabil de CE Oltenia. Grivei spune, însă, că specialiștii din minister vor decide cine va fi promovat.

Dacă în privința șefilor de servicii deconcentrate, Liviu Cotojman a avut un ton radical, cerând să fi îndepărtați din funcții, când vorbește despre Complexul Energetic Oltenia, primarul liberal din Roșia de Amaradia este mult mai rezervat. Spune că, aici, lucrurile trebuie tratate altfel, iar profesionalismul nu politicul, trebuie să stea la baza numirilor în funcții.  

Cotojman anunță că va lupta pentru redeschiderea Carierei Seciuri. Spune că, în zonă, există zăcământ de cărbune cât să asigure funcționarea CE Oltenia timp de 5 ani.

Liderul sindical Constantin Crețan nu se așteaptă la mari schimbări de șefi în CE Oltenia, sub guvernarea liberală. Nu crede că Sorinel Boza va putea fi demis.  

Ion Fugaru, fost lider PDL, așteaptă să vadă cum se va comporta actuala guvernare Orban cu mineritul și energia, dacă CE Oltenia va continua sau nu să fie căpușat de firmele de casă ale diverșilor politicieni.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here