Învăţământul Gorjean

Cotojman, atac dur la Cochină. ”La Inspectoratul Școlar, lucrurile se tratează în zeflemea”

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, vicepreședinte PNL Gorj, critică activitatea șefei Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Maria Cochină și susține că-n cadrul partidului s-ar lua în calcul schimbarea acesteia din funcție.

“La Inspectoratul Școlar, lucrurile se tratează în zeflemea. Nu simțim o implicare mai ales în această perioadă. Partidul Național Liberal chiar analizează managementul aplicat la nivelul ISJ Gorj. Și eu, și colegii mei de partid am scos în evidență tot timpul că atât învățământul, cât și sănătatea nu ar trebui politizate. Nu facem lucrul acesta, dar având în vedere că suntem la guvernare și măsurile care se aplică în teritoriu țin și de modul în care un inspector general conduce Inspectoratul și toate sunt asumate de un partid politic, se sparg în capul partidului, cred că, în perioada următoare, vom analiza activitatea Inspectoratului Școlar și nu numai, și a altor instituții, și cu siguranță se vor lua măsuri. Acolo unde e nevoie de schimbare, vor fi oameni profesioniști, care știu ce înseamnă să aplice un management care ține de instituția respectivă”, a spus Liviu Cotojman, conform Pandurul.ro.

Cotojman a explicat că numele șefei ISJ a fost legat de multe confuzii și gafe, pe care nu ar trebui să le facă un inspector general.

„Au fost foarte multe gafe. Ultima pe care mi-o amintesc a fost la Motru, când a spus că începe școala în scenariul roșu acolo din cauza unor lucrări, dar lucrările erau gata și copiii erau în clase. Inadmisibil!”, a mai adăugat Cotojman.

Comment here