Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cosmin Popescu şi noii consilieri judeţeni au depus jurământul

Preşedintele Cosmin Popescu şi noii consilieri judeţeni, aleşi în urma scrutinului din 27 septembrie, au depus jurământul, marţi după-amiază, în Sala C a Prefecturii Gorj.

“Ceremonia a avut loc astăzi, 20 octombrie 2020, la sediul Palatului Administrativ din Târgu-Jiu și s-a desfășurat în conformitate cu prevederile art. 116 alin.2 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare și Ordinul nr. 300/19.10.2020 emis de Prefectul Județului Gorj privind convocarea consilierilor județeni declarați aleși la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020” se menţionează pe pagina de socializare a CJ Gorj.

Ceremonia a fost condusă de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, al cărui mandat de consilier judeţean a fost validat deși a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, cu o interdicție care expiră la începutul anului 2023. A lipsit consilierul PNL, Gheorghe Grivei, infectat cu coronavirus. Deputatul Alin Văcaru a renunțat la mandat, locul său urmând să fie luat de Ion Ișfan.

Noul consiliu judeţean are 32 de membri, președintele asigurând votul cu numărul 33. PSD a obţinut majoritate de unul singur, 16 consilieri plus președintele CJ, PNL are 11 aleși, PMP are 3 consilieri iar Pro România 2.

Ceremonia de constituire a noului Consiliu Județean Gorj

Ceremonia de constituire a noului Consiliu Județean GorjDepunere jurământ președinte Consiliu Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, pentru preluarea celui de-al doilea mandat, 2020-2024. 20 octombrie 2020, sediul Palatului Administrativ din Târgu Jiu

Gepostet von Consiliul Județean Gorj- UAT Județul Gorj am Dienstag, 20. Oktober 2020

Comment here