MotruStirile Zilei

Cosmin Morega: UATAA va muri! Nu avem banii necesari

Situație critică la UATAA Motru. Primarul Cosmin Morega susține că societatea va muri pentru că guvernul refuză să aloce fondurile pentru certificatele de carbon.

Uzina de Agent Termic trebuie să achiziționeze 47 de mii de certificate de emisii până vineri, 30 aprilie. Morega spune că a purtat corespondență cu guvernul, în aceste luni, iar ultimul răspuns negativ i-a venit vineri.

Din cele 47 de mii de certificate de carbon pe care este obligată să le achiziționeze, UATAA Motru nu-și poate procura mai mult de 200, spune primarul Morega. O eventuală închidere a uzinei va fi un dezastru pentru oraș, declară edilul PSD.  

Culmea este că, deși în acest moment se pune problema dacă societatea se închide sau nu, la UATAA Motru se află în derulare o investiție mare, de peste 300 de miliarde de lei vechi de modernizare a cazanului pe bază de cărbune. Dacă va fi pus lacătul pe această societate circa 4700 de apartamente, 7 unități de învățământ, 11 instituții publice dar și zeci de agenți economici vor rămâne fără apă caldă și căldură.  

Comment here