Minerit și EnergieMotruStirile Zilei

Cosmin Morega: Directorii CE Oltenia, din Motru, au distrus zona

Revoltat la maximum, primarul  Cosmin Morega îi acuză pe toții directorii din CEO, din ultimii 15 ani, care sunt de loc din Motru, că au distrus cu bună știință zona.

Edilul este convins că, până în 2025, se va pune cruce mineritului și îi acuză de lașitate pe responsabilii care nu recunosc public acest lucru.   

”Acei oameni, care ar trebui să iasă public să le spună oamenilor ce îi așteaptă, nu o fac. Sunt oameni lași pe care nu-i interesează de zonă, ci strict de funcția lor” declară Morega.

Cosmin Morega spune că atât directorii din cadrul CE Oltenia cât și liderii sindicali au știut exact ce înseamnă  decarbonarea și restructurarea companiei, dar au stat cu mâinile în sân.

Primarul de Motru nu se așteaptă ca Gorjul să beneficieze de ceva din finanțările europene pentru tranziția verde.

”Nu va ajunge nimic palpabil, care să dea viață localităților, va fi praf în ochi! Vor dărâma 100% și vom primi 2%” spune primarul.

Cea mai mare localitate din Gorj, afectată direct de închiderea mineritului, va fi Motru. Municipiul va rămâne cu o grămadă de probleme, economice și sociale. Cosmin Morega îi consideră direct vinovați de această situație pe directorii din oraș, care au condus mineritul, dar au dărâmat zona.

Comment here