Din JudetStirile Zilei

Corpul de control al prefectului, verificări la Padeș. ”Deficiențe grave cu privire la serviciul public de alimentare cu apă”

Corpul de control al prefectului de Gorj a făcut verificări în comuna Padeș, a anunțat, luni, prefectul Corneliu Răducan Morega, fiind constatate ”deficiențe grave cu privire la serviciul public de alimentare cu apă, care nu este organizat conform legislației, iar populația este afectată din cauză că apa nu este furnizată în regim de continuitate”.

”Serviciul de alimentare cu apă este asigurat de către un compartiment din cadrul aparatului de specialitate al primarului, fiind încălcată, astfel, legislaţia în vigoare“, arată Corneliu Răducan Morega pe pagina de socializare.

O abatere gravă o reprezintă construirea rezervorului de înmagazinare a apei din satul Văieni pe un teren proprietate privată, deşi în autorizaţia de construcţie care a fost eliberată se menţiona că terenul se află în proprietatea publică a comunei.

”În plus, Hotărârea Consiliului local al comunei Padeş nr. 16 din 05.03.2020 privind achiziţionarea, cumpărarea unui teren intravilan, în satul Văieni, în vederea construirii unui bazin de înmagazinare apă, nu a fost dusă la îndeplinire până la această dată. Consecinţa este că rezervorul nu va putea fi recepţionat şi inclus în inventarul public al comunei Padeş. Pentru această deficienţă s-a dispus sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii şi au fost dispuse măsuri de remediere a celorlalte nereguli constate“, a mai transmis prefectul judeţului Gorj.

Probleme au fost sesizate și-n privința serviciului de iluminat public.

Comment here