Stirile ZileiTârgu-Jiu

Corpul de control al ministrului la IPJ Gorj. Deputatul Miruță: Pare că Poliția reacționează lent

Corpul de Control al Ministerului de Interne face verificări, de zile bune, la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, după crima de la Baia de Fier.

”Este normal să se facă astfel de verificări. Pare că Poliția reacționează lent, de multe ori cetățenii rezolvă problemele mai repede” declară deputatul Radu Miruță, președinte USR-PLUS Gorj.

Ionela, o fată de 19 ani din Baia de Fier a fost ucisă, în noaptea de 15 spre 16 iulie, cu mai multe lovituri de cuțit, de un tânăr pe care îl reclamase de mai multe ori la poliție. În plus, deși fata a fost înjunghiată la Baia de Fier, puțin după miezul nopții, iar martorii oculari au sunat imediat la 112, mașina criminalului a fost găsită la Târgu-Jiu abia după o oră și jumătate, cu fata zăcând pe bancheta din spate, într-o baltă de sânge.

Cum de nu a fost niciun filtru de poliție în acea noapte, care să oprească mașina de-a lungul celor 50 de kilometri, este doar una dintre întrebările la care Corpul de control din Ministerul de Interne încearcă să afle răspuns.

”La prima vedere îmi pare inacceptabil. Este clar că atâta timp cât cineva trece pe drumul național și nu poate fi oprit este intolerabil! Să se spună cine a greșit, unde și cum răspunde” cere deputatul Radu Miruță.  

Comment here