Stirile ZileiTârgu-Jiu

CORONAVIRUS: 4 gorjeni în autoizolare. 70 de locuri, pregătite pentru eventuale îmbolnăviri

Patru gorjeni, trei reveniți din Lombardia- Italia și unul din China, sunt, în acest moment, în autoizolare din cauza coronavirusului. Cei reveniți din Italia sunt membri ai aceleiași familii, partea bună fiind că nu au stat în localitățile afectate din Lombardia. Duminică, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat despre măsurile care trebuie luate în județ, fiind stabilite și spațiile pentru tratarea eventualilor bolnavi. Sunt pregătite 70 de locuri, a anunțat prefectul Cristinel Rujan, luni, într-o conferință de presă.

Prefectul Cristinel Rujan și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au ținut o conferință de presă, în urma panicii instalate la nivel european, ca urmare a îmbolnăvirilor din Italia. Rujan a ținut să dea asigurări că, deocamdată, în Gorj, nu sunt motive de îngrijorare.  

Carmen Ivanov, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, a făcut apel către populație, medicii de familie și autoritățile locale să anunțe DSP în cazul în care în țară revin persoane din zonele de risc.

Medicul Larisa Panduru a declarat că 3 gorjeni au revenit, duminică seară, din Lombardia, dar nu din cele 11 localități afectate de coronavirus. Un alt gorjean, revenit din China, se află în autoizolare până pe 3 martie.  

Panduru a vorbit și despre modul în care se manifestă boala, cei mai afectați fiind vârstnicii care au boli de inimă, pulmonare sau diabet.

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că la nivelul județului au fost stabilite spațiile în care vor fi duse eventualele persoane infectate, fiind pregătite 70 locuri.  

Prefectul a dat dispoziție ca toate spitalele din județ să-și realizeze stocuri de echipamente, dezinfectanți și medicamente.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (2)

  1. Atunci erau lucrurile abia la inceput. Sa speram ca lucrurile nu o vor lua razna. In Gorj masurile luate au fost bune si asta se vede in statistici

Comment here