Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Control ANAF la CE Oltenia: Ministrul Virgil Popescu: Dacă sunt persoane responsabile, le vom trage la răspundere! VIDEO

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, într-un interviu pentru HotNews că se desfășoară o inspecție a Ministerului Finanțelor la Complexul Energetic Oltenia, pentru a clarifica dacă prejudiciile menționate în urma controalelor dispuse în ultimii doi ani sunt reale sau nu.

“Se desfășoară o inspecție a Ministerului Finanțelor (…) Când prejudiciile vor fi confirmate de ANAF, va trebui să luăm măsuri ferme, cred că în 2-3 săptămâni. Dacă sunt persoane responsabile, le vom trage la răspundere. Vorbim de un ajutor de salvare de peste un miliard, în condițiile în care mai mult de jumătate sunt prejudicii”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Principalele declarații:

  • Despre Acordul Verde European: Capacitatea de cărbune pe care România o folosește în prezent se ridică la 25%+10%. Nu se vorbește nimic despre energia nucleară. (…) Au fost discuții, PPE a avut chiar un amendament, dar nu a trecut la vot și energia nucleară e lăsată așa, nici poluantă nici curată (…) Referitor la ținte – trebuie să avem în vedere anul de referință. România se raportează la anii 90. Trebuie să ne batem să avem anul de referință anul 88, când a fost cea mai mare poluare.
  • Oltenia: Produce 25% din producția de energie a României, nu poți să spui deodată că nu mai producem. Memorandum – bani pentru plata certificatelor. Banii se vor transforma în ajutor pentru restructurare, avem feedback pozitiv de la Comisie. În paralel, trebuie pus în practică programul de restructurare – să treacă pe gaz unități, până în 2026, două grupuri de la Turceni, să construiască parc solar. La sfârșitul acestui memorandum ne-am angajat că emisiile vor scădea de la 0,9% la 0,6%. Se va face cu aceiași bani de la tranziție și modernizare. Dacă nu fac acest lucru, nu au șansă de supraviețuire. Trebuie împinși de la spate. Au făcut ceva până acum?
  • De ce nu au făcut nimic la Oltenia? E o întrebare pentru care nu am un răspuns, mi-o pun și eu. E rezistența la schimbare.
  • La CEO nu sunt deloc oameni obtuzi, dar nu au avut parteneri de dialog din partea României.
  • Se desfășoară o inspecție a Ministerului Finanțelor (…) Când prejudiciile vor fi confirmate de ANAF, va trebui să luăm măsuri ferme, cred că în 2-3 săptămâni. Dacă sunt persoane responsabile, le vom trage la răspundere. Vorbim de un ajutor de salvare de 1 miliard, în condițiile în care mai mult de jumătate sunt prejudicii. (…) Neregulile trebuie văzute, asta face acum ANAF. (…) În urma acelui raport, vom lua toate măsurile și va urma o procedură de selecție pentru că expiră mandatele tuturor directorilor.
  • Este evident că, dacă vom trece unități de pe cărbune pe gaz, în spate vor exista mai puțini oameni care vor lucra pe cărbune. Dar nu știu dacă va urma neapărat o restructurare, dar dacă va fi nevoie se va discuta cu sindicatele (…)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here