Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Contestații după un concurs la CNSH. ISJ: Hăinaru a obținut legal postul

Au fost tensiuni la Colegiul Național ”Spiru Haret” din Târgu-Jiu,  la finalul săptămânii trecute, din cauza unui post vacant de profesor de informatică.

S-au înscris mai mulți candidați, dar câștig de cauză a avut directorul Liceului Tehnologic ,,Ion Mincu” din Târgu-Jiu, Leontin Hăinaru, deși, conform cotidianului Gorjeanul, deține un aviz medical de la Medicina Muncii care stabilește că nu este apt pentru funcția de director și nici pentru cea de profesor de Electromecanică, catedră pe care o deține la Liceul Tehnic Henri Coandă. În plus, Hăinaru a obținut postul în defavoarea celorlalți candidați cu punctaj superior.

Flavius Boian, directorul Colegiului Național Spiru Haret, spune că numirea lui Hăinaru a avut avizul Ministerului Educației.

Inspectoratul Școlar Județean susține că, la schimbarea locului de muncă, au prioritate cadrele didactice cu probleme de sănătate.

Purtătorul de cuvânt Ionuț Catrina  

Profesori nemulțumiți, cu punctaj mai bun decât Leontin Hăinaru la concursul pentru postul de la Colegiul ”Spiru Haret”, au depus contestații, confirmă Ionuț Catrina.    

Comment here