Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Constantin Huică: Școala online, bună doar pentru elevii care VOR să învețe

”Trebuiau testați, la începutul școlii, toți elevii și toate cadrele didactice. Nu s-a vrut, așa că acum tot învățământul se face online” declară Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj.

România a intrat în carantină parțială pentru 30 de zile, ceea ce înseamnă și că elevii vor face cursuri pe internet. Huică este de părere că ar fi trebuit introdusă carantină parțială în luna septembrie, pentru a nu se ajunge, acum, la 10.000 de cazuri de infectare cu COVID-19  pe zi.

Constantin Huică atrage atenția că școala online este bună doar pentru elevii care-și doresc cu adevărat să învețe. Cei dezinteresați nu vor mai putea fi obligați de profesori.

Parlamentul a adoptat Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV 2. Potrivit legii, beneficiază de un stimulent de risc, în cuantum de 2000 de lei lunar,  personalul didactic şi în cuantum de 1500 de lei, lunar, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Numai că, Guvernul a atacat la Curtea Constituţională actul normativ.

Liderul sindical Constantin Huică spune că un profesor intră în contact cu mai mulți elevi decât intră un medic cu pacienții, zilnic.

Comment here