Minerit și EnergieStirile Zilei

Constantin Crețan: Memorandumul pune capăt energiei pe cărbune

“Memorandumul pune capăt energiei pe cărbune” declară liderul sindical Constantin Crețan, după ce în presa locală a apărut informația că împrumutul de 1,2 miliarde de lei, ce va fi luat de la Trezorerie pentru plata certificatelor de carbon, va trebui returnat de Complexul Oltenia în termen de 6 luni.

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia este convins că este începutul sfârșitului pentru mineritul din regiune, în condițiile în care guvernanții tot anunță că vor să treacă, treptat, grupurile termocentralelor pe gaze.

Potrivit site-ului energia.ro, până în 2027, ar urma să se închidă 4 cariere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de Rovinari, Peșteana, Husnicioara și Lupoaia.

 “Mai e nevoie de personal 2-3 ani de zile. După aceea va fi punct final, minerii vor deveni istorie” crede Constantin Crețan.

Jan Popescu, sindicalist SMEO, spune că CE Oltenia ar putea ajunge în situația Complexului Energetic Hunedoara, care a primit sprijin guvernamental, dar, ulterior, a fost obligat să dea banii înapoi și să întocmească un program de restructurare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here