Din JudetStirile Zilei

Consilier local: Când CEO nu ne dă bani, murim de foame!

”Când CEO nu ne dă bani, murim de foame” constată consilierul local de la Fărcășești, Robert Belgiu, la primărie nefiind plătite lefurile de două luni.

Localitatea depinde de banii primiți de la Complexul Energetic Oltenia. Compania ar fi trebuit să vireze, de la începutul anului, circa 20 de miliarde de lei vechi, dar a virat doar 3 miliarde de lei vechi. Primarul liberal Constantin Drăgoescu are promisiuni că CEO își va reveni cu banii și va începe să-și plătească impozitele.

Zeci de localități din Gorj care, de zeci de  ani, depind de banii care le vin din minerit și energie, vor trebui să învețe să trăiască pe cont propriu. Constantin Drăgoescu spune că se va orienta către accesarea de fonduri europene, iar dacă CE Oltenia nu va mai da bani, va putea primi de la Consiliul Județean.   

Consilierul local USR Robert Belgiu, fiul unui fost primar, constată că, din cea mai bogată comună din județ, Fărcășești a ajuns, acum, la limita supraviețuirii. Problema este că, după anii de bogăție, localitatea nu s-a ales cu mare lucru, nu are rețele de gaze, apă sau canal și nu există niciun investitor.   

Comment here