Minerit și EnergieStirile Zilei

Condiții inumane în minerit. Ivăniși: Fenomenul ăsta persistă de ani buni

Imagini cu mineri în nămol până la genunchi, sau care se încălzesc la butoi au reapărut pe paginile de socializare și în presă.  

Din cauză că barăcile din punctele de lucru  nu sunt prevăzute cu radiatoare, unii salariați ai Complexului Energetic Oltenia aprind cărbune în butoaie metalice, pentru a se încălzi în aceste zile în care temperaturile scad sub zero grade. În presă a apărut informația că șefii companiei au alocat fonduri pentru cumpărarea a peste 160 de radiatoare electrice care vor fi distribuite carierelor miniere.

Faptul că în mineritul gorjean sunt condiții precare de lucru este binecunoscut de autorități și responsabilii politici. Nu s-a schimbat nimic, însă, constată Nicolae Ivăniși, șeful redacției Sabotorii Gorjului.  

Care va fi viitorul Complexului Energetic Oltenia- este o întrebare pe care și-o pun în această perioadă angajații companiei. Și asta în contextul unui plan de restructurare care prevede închiderea dramatică a unor capacități dispariția a mii de locuri de muncă, în următorii 10 ani.

Nicolae Ivăniși spune că nici conducerea, nici parlamentarii de Gorj nu pot estima, în acest moment, ce se va întâmpla cu sistemul energetic național.       

Comment here