Minerit și EnergieStirile Zilei

Condiții deosebite de muncă la CE Oltenia până în 2023. Vîlceanu: E o chestiune pe care o putem realiza

Deputatul Dan Vîlceanu a reafirmat, la Interviurile Infinit FM, că nu poate fi adoptată o lege de reducere a vârstei de pensionare pentru angajații Complexului Energetic Oltenia.

Cel mai important este, în acest moment,  din punctul de vedere al liderului PNL Gorj, să fie prelungită, din luna septembrie, legea care le permite angajaților ce lucrează în condiții deosebite să se pensioneze la 55 de ani.

”Trebuie să venim cu altă inițiativă legislativă pentru a decala acest drept până în septembrie 2023. Lucru pe care l-am făcut, am depus un astfel de proiect legislativ și nu ne va fi ușor” a declarat Vîlceanu.

”Noi, de un an, stingem incendii la Complexul Energetic Oltenia” a declarat Dan Vîlceanu, referindu-se la banii pe care guvernul i-a dat companiei pentru achiziția certificatelor de carbon și la hotărârile de guvern pentru exproprieri.

În privința legii de reducere a vârstei de pensionare, pentru care au loc proteste de peste 2 luni la Târgu-Jiu, Dan Vîlceanu a reafirmat că este un demers imposibil în condițiile în care  Complexul Energetic Oltenia ar fi nevoit să achite către stat 50 de milioane de euro, bani pe care nu-i are.

Comment here