Din JudetStirile Zilei

Condamnare ANULATĂ pentru primarul Cosmin Pigui

Curtea de Apel Craiova a anulat, marți, sentința prin care primarul Cosmin Pigui și un șofer de-ai săi, din cadrul Primăriei Peștișani, au fost condamnați la închisoare cu suspendare, la începutul anului. Fiecare a primit o pedeapsă de câte un an, cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru acuzații de fals intelectual și instigare la fals intelectual.

Dosarul a fost deschis după ce, în martie 2018, primarul a avariat mașina din dotarea instituției cu care se afla prin localitate pentru a inspecta drumurile, în timpul unor ninsori abundente. A doua zi după evenimentul rutier, șoferul instituției, Augustin Costinel Vintilescu, a mers la Poliție pentru a obține dovada cu care să poată introduce mașina în service, deși un astfel de act nu era necesar, nefiind un accident cu victime. Ulterior, a fost demarată o anchetă și s-a ajuns la procesul penal. Procurorii au contestat sentința din iarnă a Judecătoriei Târgu-Jiu pentru a obține o condamnare mai dură, iar inculpații au făcut și ei același demers pentru a obține anularea condamnării.

„Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi de inculpaţii Vintilescu Augustin Costinel şi Pigui Cosmin. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr. 143/28.01.2020 pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, respectiv Judecătoria Târgu-Jiu. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Comment here