Stiri

COMUNICAT

Comunicat privind Conferinta de presa la finalul Contractului subsecvent nr. 2 al proiectului „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare” finantat prin Sub- Măsura 19.4

Derulata în cadrul activitatilor de promovare și informare asupra activităților întreprinse de GAL în vederea implementării SDL,  la finalul Contractului subsecvent nr. 2 al proiectului „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare” finantat prin Sub- Măsura 19.4,  conferinţa GAL SUDUL GORJULUI s-a bucurat de prezența a peste 50 de participanţi, reprezentanţi ai comunelor si oraselor membre, beneficiari ai proiectelor, reprezentaţi ai MADR, AFIR şi alte institutii colaboratoare.

Evenimentul  a avut loc in data de  8 decembrie 2021, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură Turceni- sala de ședințe si a fost prezidat de dna Cilibiu Cristina, în calitate de presedinte al Asociatiei.

Aceasta conferinta a luat nastere din dorinta de a reuni membrii fondatori GAL, lideri locali reprezentativi, beneficiarii care au finalizat cu succes implementarea proiectelor, presa și alte instituții care au fost alături de GAL de la înființarea acestuia  si a  promovarea Programului LEADER, mediatizarea produselor și valorilor locale, prezentarea activităților desfășurate de GAL Sudul Gorjului, a proiectelor de succes, catre toti membrii GAL si a persoanelor invitate la conferinta. 

   Au fost evidenţiate principalele rezultate obţinute prin Programul LEADER de GAL Sudul Gorjului, rezultate raportate până la la finalul Contractului subsecvent nr. 2 al proiectului „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare”, respectiv  114  proiecte depuse , 61 proiecte eligibile si selectate în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală, 55 de proiecte contractate. Membrii participanti ne-au împărtăşit din viziunea lor privind următoarea perioadă de programare si s-a pus un accent deosebit pe pregatirea viitoarei Strategii de dezvoltare locala ca fiind in continuare un instrument important de dezvoltare a zonelor sărace, care au nevoie de un restart economic.

Programul LEADER este un  mecanism prin care, într-o regiune omogenă, bine definită, pe baza unei strategii de dezvoltare, se utilizează un pachet de surse de finanțare din fonduri europene care este accesat de beneficiari publici și privați in egala masura pentru acea regiune bine definite.

                   Reprezentant legal,

            Președinte              

      CILIBIU CRISTINA

Comment here