LIFE

Complex sportiv de peste 100 de milioane de euro, la malul mării

Constanța va avea, în viitorii ani, un complex sportiv de ultimă generație. Este vorba despre un stadion de fotbal, cu 15.000 de locuri, un stadion de rugby, o arenă centrală pentru tenis, cu 4.500 de locuri, o arenă secundară, dar și alte terenuri, dar și multe altele, relatează presa de sport.

Pentru acest super-proiect, se va aloca un buget de peste 500 de milioane de lei, adică peste 100 de milioane de euro. Noul complex sportiv, care va fi construit pe locul actualei baze, va cuprinde:

  • stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, plus teren de antrenament;
  • stadion de rugby cu 5.000 de locuri;
  • arenă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri, o arenă secundară plus mai multe terenuri de tenis de câmp;
  • centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi;
  • zonă de promenadă și un mic parc.

Prima lucrare din super-complexul care se va ridica la Constanța este stadionul de fotbal, care va costa 240 de milioane de lei. Primii pași au fost deja făcuți, în cadrul ședinței Consiliului Local Constanța fiind aprobat studiul de prefezabilitate, în timp ce cunoscutul arhitect constănțean Bruno Andreșoiu a realizat un proiect extrem de spectaculos.

“Avem alocată suma pentru proiectul de fezabilitate și suntem pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în alte orașe, dar este timpul să se facă și în Constanța un asemenea complex sportiv”, a spus primarul Decebal Făgădău, potrivit fcfarulconstanta.ro.

Întreg proiectul va avea o simbolistică marină, conceptul arhitectural gândit de Biroul de Arhitectură “Igloo” fiind denumit “Portul Interior”, susține aceeași sursă. Astfel, atât stadionul de fotbal, cât și cel de rugby vor avea forma unor vapoare, arena de tenis va semăna cu un val, iar centrul administrativ va fi în forma unei vele.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here