Minerit și EnergieStirile Zilei

Comisia Europeană face investigație la CE Oltenia. Maioreanu: Din păcate, s-a adeverit!

Andrei Maioreanu a atras atenția, încă din data de 19 ianuarie, că sunt probleme, la Bruxelles, în privința planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.  

“Am constatat că lucrurile se îndreaptă spre solicitarea unei investigații. Aceeași procedură a fost demarată de Comisia Europeană, în luna decembrie, și pentru CFR Marfă” afirma, luna trecută, fostul secretar de stat din Ministerul Energiei.

Vineri, 5 februarie, Comisia Europeană a transmis că are îndoieli că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia respectă toate condițiile necesare pentru a fi adoptat și că va deschide o investigație aprofundată.

”Din păcate, s-a adeverit!” spune Maioreanu.

Fostul secretar de stat din  Ministerul Energiei se îndoiește că, în condițiile în care a anunțat că va face investigație, Comisia Europeană se va pronunța asupra planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia până pe 15 februarie, așa cum a anunțat conducerea companiei.  

În comunicatul de presă transmis vinerea trecută, după ce Comisia Europeană a anunțat că va face investigație, Complexul Energetic Oltenia preciza că ”se are în vedere atragerea de noi investitori, alături de stat, pentru dezvoltarea de noi capacităţi de producţie pe bază de gaze si energie regenerabilă” astfel, urmând să fi asigurat ”mixul energetic necesar pentru ca CE Oltenia să devină o companie viabilă, mai puțin poluantă, care va putea susține în continuare economia locală și națională”.

Maioreanu spune că șefii CEO ar trebui să vină cu mai multe explicații privind investitorii ce urmează să fie atrași.

Comment here