Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, PRIMUL la BAC și-n acest an. Tașcău: Procentul putea fi și mai bun

Gorjul se află în plutonul județelor codașe, în ceea ce privește promovabilitatea la examenul de Bacalaureat.

Județele în care rata de promovare a fost sub 50% sunt: Ilfov (32.2%), Giurgiu(42.4%), Mehedinți (47.8%) și Gorj (49.7%). La polul opus, Cluj este județul cu cea mai mare rată de promovare a examenului de Bacalaureat 2020: 77.8%. Această zonă a țării a triumfat și în 2019, când a avut un procent de 80.71%.

Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” este, și-n acest an, primul la promovabilitate, cu 97.10%, urmat de Colegiul ”Ecaterina Teodoroiu”, cu 96.24% și Colegiul Național ”Spiru Haret”, cu 90.71%. De notat și rezultatele foarte bune înregistrate la Colegiul ”George Coșbuc” din Motru, 86.52% fiind procentul de promovabilitate.

„Ne bucurăm să fim din nou în fruntea listei liceelor din Târgu-Jiu. Procentul de promovabilitate este bun, putea fi și mai bun, dar în condițiile actuale este foarte bine” declară directorul CNTV, Dorin Tașcău, care se așteaptă să crească, după contestații, numărul notelor de 10, fiind doar două în prezent.

Gorjul se află în plutonul județelor codașe, în ceea ce privește promovabilitatea la examenul de Bacalaureat, cu numai 49,7%. Dana Constantinescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, spune că procentul a fost influențat de rezultatele obținute de absolvenții din anii anteriori, care și-au încercat norocul și acum.

Colegiul Auto “Traian Vuia” din Târgu-Jiu și Liceul Tehnologic Bârsești au obținut cele mai proaste rezultate din municipiu la bacalaureat, cu 2.60%, respectiv  5.93%. Dana Constantinescu spune că Inspectoratul Școlar Județean urmează să facă o analiză.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here