LIFE

Codin Maticiuc, pe șantier pentru copiii bolnavi de cancer. Secția de la Spitalul Fundeni a fost renovată

Codin Maticiuc a încheiat prima etapă de renovare a Secției pentru copiii bolnavi de cancer, de la Institutul Clinic Fundeni. Nu mai puțin de 100.000 de euro au fost investiți în etajul 7. Vedeta este coordonatorul proiectului ”Spitale Publice din Bani Privați”, notează click.ro.

La mai puțin de șase luni de la demararea proiectului de renovare a Secției de Oncologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni din București, Codin Maticiuc, Fundația Metropolis și Cosmopolis anunță încheierea cu succes a primei etape de reconstrucție. Până acum, au fost renovate și aduse la standarde europene jumătate dintre saloanele unității medicale. În total, au fost investiți peste 100.000 de euro pentru renovarea a 220 de metri pătrați ai etajului 7. Vechiul tavan, tâmplăria, instalațiile electrice și cele de gaze medicale au fost înlocuite cu soluții moderne, care nu vor pune în pericol viața niciunui pacient care caută aici speranță și ajutor.

În urma donației făcute de ansamblul rezidențial Cosmopolis, Secția de Oncologie Pediatrică beneficiază acum de o instalație de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu – o raritate în spitalele românești. Locul pereților îngălbeniți și scorojiți de vreme, acoperiți cu vopsea pe bază de ulei sau lavabilă, a fost luat acum de pereți tratați antibacterian și pardoseli medicale de cea mai bună calitate. Pentru a oferi mai mult confort pacienților, fiecare salon este dotat acum cu baie proprie, conform standardelor europene, aducând secția de oncologie mai aproape de ceea ce ar trebui să fie normalitatea în spitalele publice din anul 2021. De asemenea, saloanele au fost recompartimentate ca micuții să se poată bucura de mai mult spațiu.

Au fost montate console medicale, bare de susținere a echipamentelor, sistem de apelare a asistentelor și prize pentru aer comprimat și oxigen.

“La etajul 7 al Institutului sunt tratate cele mai grave cazuri de cancer pediatric. Copilăria acestor pacienți înseamnă deja un lung șir de tratamente, dureri și tristețe. Niciun copil nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Renovarea secției e un gest atât de mic în comparație cu situația prin care trec acești copii, dar care au nevoie de tot sprijinul nostru! Nu pot decât să mă bucur că am reușit să încheiem prima etapă atât de repede. Binele făcut până acum e doar o picătură într-un ocean, dar implicarea e dovada că putem să ne mobilizăm, putem să ajutăm, putem să facem bine și să nu mai fim nepăsători”, a declarat Codin Maticiuc, inițiatorul și coordonatorul proiectului ”Spitale Publice din Bani Privați”.

Cu toate că planul inițial de renovare cuprindea doar saloanele și holurile secției, mobilizarea Cosmopolis a făcut posibil ca proiectul să se extindă la renovarea întregului etaj al Institutului Fundeni.

Alături de Cosmopolis, cei mai mari sponsori ai proiectului sunt Mihai Bendeac, Grohe, Kaufland, Mega Image, Roechling Automotive Pitești și Superbet.

Echipa lui Codin Maticiuc și Fundația Metropolis se pregătesc acum pentru a doua etapă a proiectului, care va dura aproximativ 3 luni.

Comment here