Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Coaliție PNL-USR, la Senat, pentru beneficiile minerilor. Miruță: Minunea a durat 2 ore

USR și PNL s-au aliat, marți, la Senat, pentru a include în noua lege a pensiilor amendamentele pentru mineri și energeticieni.

Minunea a durat, însă, doar două ore, pentru că PSD i-a răzgândit pe liberali, a relatat într-o conferință de presă, deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj.

”PNL s-a dus în brațele otrăvite ale PSD și au anulat din beneficiile Legii nr. 197” a acuzat Miruță.

Radu Miruță a afirmat că, pe viitor, la alte demersuri legislative, va ține cont de neseriozitatea liberalilor.

Ce s-a obținut în urma votului de marți din Senat? A rămas reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie, dar mentenanța și asimilatele au fost scoase de la condițiile speciale de muncă, susține deputatul Radu Miruță. Asta înseamnă că circa 40% dintre angajații Complexului Energetic Oltenia nu vor putea ieși mai devreme la pensie.

Liderul USR Gorj se așteaptă ca ”sarabanda amendamentelor” să fie reluată atunci când Legea pensiilor ajunge la vot în Camera Deputaților.

”Cu acești oameni neserioși de la PNL și acești oameni îmbâcsiți de la PSD trebuie gândită o altă strategie. Sunt oameni răi, care se opun avantajelor pentru oamenii din Gorj”a comentat Radu Miruță.

Comments (1)

 1. Eu inteleg multe, inteleg ca statul face fata greu cheluielilor, ca findul de pensii nu acopera integral necesarul, inteleg ca se elimina facilitatile din IT, inteleg ca se elimina, prin noua lege a pensiilor, facilitatile conditiilor speciale, etc.
  Ce nu inteleg, in toata pleada de discursuri politice a guvernantilor, este ca nu se vede efortul celor cara lucreaza un sustemul bugetar.
  Nu inteleg cum s-au eliminat conditiile grele in minerit, siderurgie, activitatile expuse radiatiilor, dar primesc unii bugetari spor de praf, radiatii, spor de „pix”, spor de conditii vatamatoare.
  Nu inteleg cum pensionat din sistemul bugetar, lucreaza tot in sist. bugetar, nu inteleg de ce e nevoie de 1, 28 bugetari, nu inteleg pensiile speciale, etc.
  Se motiveaza ca CCR nu da voie la modificari.
  Schimbati cinstitutia ca acest lucru sa devina posibil!
  Guvernanti, fiti oameni de stat nu hahalere!
  De hahalere am avut parte in toti acesti 33 ani trecuti.
  Puteti schimba ceva? Poporul asteapta!!!

Comment here