LIFE

CNN, emisiune la Antena 3

Postul de televiziune Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat al CNN International la cel de partener al rețelei americane de știri. Printre altele, postul de televiziune american va produce o emisiune zilnică la Antena 3, la care va contribui inclusiv cu oameni pe care îi va trimite la București.

Adrian Ursu, director editorial al Antena 3, a explicat pentru Paginademedia.ro ce înseamnă și ce presupune noul statul de partener al CNN.

Adrian Ursu: Până acum, Antena 3 era afiliată CNN, așa cum și Pro TV este afiliat. Antena 3 este singura stație de știri afiliată CNN. Aceasta însemna accesul reciproc la materiale video (noi de la CNN, ei de la noi). Parteneriatul presupune mult mai mult. De altfel, în lume, sunt mult mai puține stații partenere ale CNN.

Paginademedia.ro: Ce înseamnă partener CNN, în cazul Antena 3?

Adrian Ursu: Accesul la CNN Newsroom dar și la o paletă mult mai largă de materiale, documentare, exclusive ale CNN, pe care le poți prelua (nu numai imagini legate de știri):

  • Coproducția unei emisiuni zilnice, CNN Hour;
  • O secțiune specială pe site, branduită CNN International, cu conținut furnizat de CNN;
  • O secțiune specială, anul acesta, când sunt alegeri, USA Elections (inclusiv schimburi de echipe);
  • Programe de training. Prezentatorii, reporterii, operatorii, redactorii, editorii şi producătorii Antena 3 vor avea acces la programe speciale de training realizate atât la Bucureşti, cât la CNN, în Statele Unite şi Marea Britanie.

Paginademedia.ro: Ce este emisiunea CNN Hour?

Adrian Ursu: Va fi o emisiune zilnică, de fapt, de luni până vineri. Cel mai probabil va fi o emisiune de Prime-Time, de o oră. Structura de program o vom discuta în comun, dar va fi preponderent cu informații internaționale. Evident că vor fi și informații interne, însă care au repercusiuni la nivel extern sau care sunt parte a unui context internațional. Va exista o echipă de producție comună CNN-Antena 3. CNN va trimite la București doi oameni (printre care un producător executiv), care vor lucra cu o echipă de la Antena 3″. Emisiunea va fi pe post spre sfârșitul anului.

Paginademedia.ro: Cum s-a trecut de la afiliat la partener?

Adrian Ursu: A fost o discuție care a durat peste un an, cu mai mulți pași procedurali și definirea condițiilor. S-au luat în calcul diverse criterii, care țin de deontologie, dar și de probitate ca business, nu numai profesională.

Paginademedia.ro: Implică și costuri acest statut de partener?

Adrian Ursu: Există niște costuri, evident, în orice fel de astfel de operațiune.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here