LIFE

Clint Eastwood a împlinit 90 de ani şi nu are de gând să se retragă din activitate

Actorul şi regizorul american Clint Eastwood a împlinit, duminică, 90 de ani. Cu nouă filme la activ în ultimii zece ani, Eastwood nu vorbeşte despre retragere şi nu-i plac aniversările.

“Vom sărbători doar în familie, foarte, foarte calm, confortabil”, a spus, la televiziune, fiul său, Scott Eastwood, în vârstă de 34 de ani. “Vom mânca o prăjitură, bineînţeles. Cred că n-o să-i placă nici asta”.

Născut în 1930, Clint Eastwood are la activ mai mult de 50 de filme şi şi-a început cariera cu mici roluri în anii 1950 înainte de a ajunge celebru. Anul trecut, a lansat controversatul “Richard Jewell”. Lungmetrajul a fost primit divers de critică şi şi-a atras reproşuri pentru că a prezentat un jurnalist fără scrupule care schimba favoruri sexuale pe informaţii. În anii 1960, trilogia western a lui Sergio Leone, care l-a făcut celebru la nivel mondial, a fost criticată pentru violenţa gratuită. Câţiva ani mai târziu, Eastwood a fost acuzat de fascism pentru rolul de poliţist-justiţiar în “Inspectorul Harry”, apoi pentru “American Sniper” în 2014.

A primit Oscarul pentru “Cel mai bun regizor” şi “Cel mai bun film” pentru “Necruţătorul”, în 1993, şi din nou aceleaşi statuete pentru “Million Dollar Baby”, în 2005. A fost recompensat, de asemenea, cu Palme d’or la Festivalul de Film de la Cannes pentru întreaga carieră. Eastwood a anunţat că nu va mai juca odată cu rolul din “Gran Torino”, în 2008. Totuşi, a reapărut în faţa camerei patru ani mai târziu în “Lovitură cu efect” şi apoi în “The Mule”, 2018.

“Este destul de imprevizibil”, a spus Tim Gray, vicepreşedinte al Variety, care a subliniat că “acum, face ce are chef”.

Clint Eastwood are opt copii şi este de mai multe ori bunic. “Probabil că ar vrea să se prefacă că nu s-a întâmplat nimic. Detestă aniversarea sa”, a afirmat fiica sa, Alison.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here