Minerit și EnergieStirile Zilei

Claudiu Matei: La Jilț, nu s-a prezentat la licitații niciun operator de transport

”Liderii sindicali au pus condiții care n-au putut fi respectate la licitațiile pentru mijloace de transport” susține jurnalistul Claudiu Matei, după ce tragedia de la Jilț Sud, în care au murit 3 mineri iar alți 10 au fost răniți, a arătat modul total neadecvat în care angajații CEO sunt transportați în cariere.

Matei afirmă că, la licitațiile pentru transport, lideri sindicali ar impus în caietul de sarcini condiții care n-au putut fi respectate de niciun operator, prin urmare au fost prelungite contractele aflate în vigoare.

”Există contracte pentru transport marfă și persoane dar sunt utilaje foarte puține. De aceea au fost 16 oameni într-o mașină de marfă iar, a doua zi după accident, iar s-au urcat 30 de persoane într-o mașină” declară jurnalistul.  

Claudiu Matei constată că, în România, în orice domeniu, mai întâi trebuie să moară oameni, pentru ca responsabilii să ajungă să ia măsuri. În opinia sa, politicienii ar trebui să tacă atunci când au loc tragedii precum cea de la Jilț Sud.

Comment here