Din JudetÎnvăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Clase de câte 10-15 elevi din toamnă? Sindicalist: Astfel de propuneri NU sunt aplicabile în România

Ministerul Educației propune, din toamnă, clase cu câte 10-15 copii și cursuri de câte 30 de minute. Primarii și sindicaliștii spun, însă, că astfel  de măsuri nu pot fi puse în practică.

”Visează! Ce înseamnă clase de 10 elevi, ce facem îi chemăm și noaptea la școală? Este imposibil ceea ce spune ministrul” declară primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu.

Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești, spune că Legea învățământului trebuie schimbată pentru că prevede un alt număr minim de elevi în clase. În plus, pune problema Educației Fizice, ce ar trebuie făcută conform propunerii ministerului, numai la ultimă oră, iar asta ar însemna o aglomerare a copiilor pe bazele sportive.  

Și primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că va fi foarte greu de asigurat spații pentru clase cu  numai 10-15 copii. În plus, nu vor fi profesori suficienți.

Constantin Huică, președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ, spune că propunerile făcute de Ministerul Educației nu pot fi puse în aplicare în România. Colegiile din Târgu-Jiu, spre exemplu, sunt supraaglomerate și este exclus să poată fi create clase cu câte 10-15 elevi.

Huică ridică și problema instruirii profesorilor pentru școala online.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here