Minerit și EnergieStirile Zilei

Cîțu a promis bani pentru certificate și-n 2021. Liderii sindicali, mulțumiți

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia, mulțumiți după discuțiile de miercuri, cu ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu a promis un nou împrumut de la Trezorerie, pentru ca CEO să-și poată achiziționa și-n 2021 certificatele de carbon. În plus, a promis 10 milioane de lei pentru exproprieri în carierele miniere.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că discuția cu ministrul s-a axat pe planul de restructurare ce urmează să fie implementat la Complexul Energetic Oltenia în următorii 5 ani.   

Căldărușe reafirmă că, fără împrumutul de 251 de milioane de euro, acordat de stat la începutul anului, CE Oltenia n-ar mai fi existat. Liderul sindical susține că 80 de milioane de euro din această sumă au fost folosite pentru funcționarea companiei, inclusiv pentru plata salariilor.

Și Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, este mulțumit de promisiunile făcute de Florin Cîțu la Târgu-Jiu.  

Pârvulescu nu exclude, totuși, varianta concedierilor colective din cadrul Complexului Energetic Oltenia. De aceea, crede că ar trebui dat act normativ privind eventuale plăți compensatorii.  

Nelu Roșca, liderul sindical de la Cariera Roșiuța, declară că discuția cu ministrul de Finanțe a fost una bună, bazată pe argumente și speră ca sprijinul promis să se concretizeze.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here