LIFE

Cirque du Soleil şi-ar putea declara falimentul din cauza coronavirusului

Cirque du Soleil Entertainment Group explorează toate opţiunile de restructurare a datoriilor, inclusiv o eventuală declarare a falimentului, după ce a fost forţat să anuleze spectacolele din cauza pandemiei de coronavirus, potirivt unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Celebra companie de circ, cu sediul în Montreal, cunoscută pentru spectacolele sale din Las Vegas, a trebuit să-şi concedieze temporar majoritatea personalului, după instituirea măsurilor de distanţare socială pentru prevenirea răspândirii virusului.

Cirque du Soleil lucrează cu consilierii din domeniul restructurării pentru a rezolva o criză de numerar şi a datoriilor sale, de aproximativ 900 de milioane de dolari, au declarat, joi, surse. Creditorii sunt, de asemenea, în discuţii cu consilierii, pregătindu-se pentru posibile negocieri cu compania.

Companiile de divertisment, care au spectacole în spaţii închise, cum ar fi sălile de cinematograf şi parcurile tematice, au probleme mari din cauza pandemiei care a îmbolnăvit aproape 500.000 de oameni şi a provocat peste 22.000 de decese în întreaga lume. Încercând să încetinească răspândirea infecţiilor, guvernele au interzis adunările mari de oameni, au ordonat oamenilor să rămână acasă şi să închidă afacerile considerate neesenţiale, inclusiv cazinourile.

Cirque du Soleil a concediat temporar 4.600 de angajaţi, sau aproximativ 95% din forţa de muncă, a spus compania. Agenţia de evaluare financiară Moody’s a redus, în această lună, ratingul Cirque du Soleil, la nivelul junk, nerecomandat investiţiilor, afirmând că există un „risc ridicat” de neplată a datoriilor. În decembrie, Cirque du Soleil avea fonduri disponibile în valoare de aproximativ 105 milioane de dolari, constând în 20 de milioane de dolari în numerar şi restul dintr-o linie de credit rotativă, potrivit agenţiei de rating.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here