LIFE

Cirque du Soleil îşi declară insolvenţa. Zero încasări de la debutul pandemiei

Compania de spectacole Cirque du Soleil trece prin momente foarte dificile, după ce şi-a declarat insolvenţa şi a solicitat ajutor pentru a preveni falimentul. Motivul este faptul că a fost nevoit să îşi anuleze toate reprezentaţiile, din ultimele luni, din cauza pandemiei Covid-19.

Cirque du Soleil Entertainment Group și-a declarat insolvenţa pe 29 iunie. Compania, cu sediul în Montreal, care avea 6 spectacole permanente în Las Vegas, a rămas cu greu pe linia de plutire până acum. Asta pe fondul restricţiilor legate de evenimentele cu public pe durata pandemiei. Restricţiile au început din martie şi au dus la anularea tuturor spectacolelor canadienilor. Ce a urmat a fost concedierea a 95% din forţa de muncă şi suspendarea temporară a spectacolelor.

Acest lucru nu poate dura la infinit, iar cu veniturile zero pe câteva luni, viitorul companiei este incert. Deocamdată, a fost semnat un acord cu investitorii existenţi, inclusiv fonduri private ca TPG Capital sau Fosul Internaţional din China, pentru a susţine această afacere. În plus, fondul de pensii din Canada, Caisse de Depot, alături de celelalte două entităţi vor prelua datoriile Cirque du Soleil şi vor investi 300 de milioane de dolari într-o repornire a proiectului.

Organizaţia guvernamentală canadiană Investissment Quebec va contribui cu 200 de milioane de dolari finanţare, pentru plata datoriilor. TPG, Fosun şi fondul de pensii canadian au cotă majoritară de acţiuni la Cirque din 2015 şi vor înfiinţa un fond de 15 milioane de USD, pentru a-i ajută pe angajaţii concediaţi. Se pare că artiştii şi cei care au reprezentaţii în Las Vegas şi Orlando, care vor debuta în curând, nu vor fi afectaţi de concedieri.

Cirque du Soleil se înfiinţa în 1984 şi este cel mai mare producător contemporan de atracţii şi spectacole de circ. Are 4900 de angajaţi în 50 de ţări şi generează venituri anuale de 1 miliard de dolari. Spectacolele din Las Vegas adună cu uşurinţă 9000 de persoane în fiecare seară. Creaţiile Cirque au primit 7 premii Primetime Emmy, premii Gemini, Juno şi o stea pe Hollywood Walk of Fame.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here