LIFE

Cipru: Piesa aleasă pentru a reprezenta ţara la Eurovision, considerată “satanistă”

Piesa aleasă pentru a reprezenta Cipru la Eurovision a stârnit controverse pe insula mediteraneană, vineri, după un apel anonim care ameninţa cu “incendierea clădirii” televiziunii publice CyBC şi critici dure din partea profesorilor de educaţie religioasă, informează AFP.

Melodia, intitulată “El Diablo” (“Diavolul”, în spaniolă) şi interpretată de cântăreaţa greacă Elena Tsagrinou, a fost difuzată, miercuri, pentru prima dată de CyBC în această ţară în care majoritatea locuitorilor sunt creştini ortodocşi. CyBC a sesizat poliţia cu privire la un apel anonim, care ameninţa cu incendierea clădirii televiziunii în semn de protest.

Un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a dat publicităţii, vineri, un comunicat prin care solicită CyBC să renunţe la melodie. Sindicatul şi-a exprimat “groaza” cu privire la subiectul versurilor melodiei selectate pentru competiţia europeană programată pentru luna mai, susţinând că interpreta acesteia “l-a lăudat pe Satana, şi-a dedicat lui viaţa şi l-a iubit”. CyBC a răspuns atacurilor explicând că piesa a fost înţeleasă greşit şi că este inspirată din “lupta eternă dintre bine şi rău”.

Cipru a terminat pe locul al doilea concursul Eurovision din 2018, cea mai bună poziţie obţinută până în prezent.

Comment here