Din JudetStirile Zilei

Ciocea: Îl salut pe Dan Vîlceanu pentru legea privind reducerea vârstei de pensionare

Primarii celor 16 localități în care s-a redus vârsta de pensionare cu doi ani, luați cu asalt de cetățeni. Zeci de gorjeni, care locuiesc în aceste localități, afectate de poluarea remanentă, au și depus cereri de pensionare la Casa de Pensii.

Legea, ce-l are ca inițiator și pe deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a fost promulgată la începutul lunii octombrie 2020 și prevede extinderea categoriei persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit minimum 30 de ani în zonele afectate de poluare. Din Gorj sunt incluse localitățile: Bustuchin, Prigoria, Roșia de Amaradia, Bâlteni, Câlnic, Ionești, Motru, Rovinari, Fărcășești, Urdari, Turceni, Plopșoru, Brănești, Mătăsari, Negomir, Dragotești.

Ion Ciocea, primarul din Bustuchin,  spune c-ar fi vrut și el să beneficieze de noua lege, dar are numai 24 de ani de când locuiește în această comună.

La Ionești, noul primar Sorin Lambu a fost abordat de cetățenii care vor să iasă la pensie mai repede cu doi ani. Spune că-i ajută să-și obțină adeverințele necesare.

Și la Prigoria este agitație pe tema noii legi. Noul primar, Lucian Goață, spune că oamenii au primit-o foarte bine.

La Roșia de Amaradia beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani locuitorii a 6 dintre cele cele 7 sate. Primarul Liviu Cotojman estimează că  sunt zeci de beneficiari pe raza localității.

Comment here