LIFE

Cinematografele din Los Angeles se pot redeschide la 25% capacitate

Cinematografele din Los Angeles vor putea să se redeschidă de săptămâna viitoare, au precizat oficiali din sănătate, scrie Variety.

Anunţul vine la aproape un an fără cinematografe în capitala mondială a filmului, o veste binevenită pentru industria care s-a luptat în ultimele douăsprezece luni de când Covid-19 a bulversat viaţa de zi cu zi.  Departamentul de sănătate publică din Los Angeles a anunţat, joi, că teatrele vor putea să fie deschise la 25% capacitate, între luni şi miercuri, săptămâna viitoare. Săptămâna trecută, cinematografele din New York City au avut permisiunea de a se redeschide la capacitate redusă.

În Los Angeles, districtul aştepta ca statul să distribuie două milioane de doze de vaccin, un factor cheie în cadrul redeschiderii statului. Acest district ar putea depăşi „nivelul roşu” dacă ar avea mai puţin de 10 cazuri noi pe zi la 100.000 de locuitori. Din cauza anunţului de ultimă oră, multe cinematografe nu vor putea să-şi reia activitatea imediat. 

Lanţurile majore de cinematografe cred că nu vor fi operaţionale până vineri, 19 martie, din cauză că au nevoie de mai mult timp pentru a angaja personal şi a implementa protocoale de siguranţă şi curăţenie.  

Muzee, grădini zoologice şi acvarii au permisiunea de asemenea de a deschide la 25% capacitate. Sălile de sport, centrele de fitness, de yoga şi de dans pot deschide la 10% capacitate, cu condiţia ca toată lumea să poarte mască în interior. 

Comment here