LIFE

Cine sunt vedetele cu conturi pe OnlyFans luate la puricat de ANAF

Fiscul începe să ia la puricat vedetele (și nu doar vedetele) care fac bani din mediul online, inclusiv cele care activează pe platforma pentru adulți OnlyFans, arată fanatik.ro.

Câteva personaje celebre de la noi câștigă bani expunându-se așa cum au venit pe lume, în costumul lui Adam sau, după caz, al Evei. Cele mai populare staruri cu cont pe OnlyFans de la noi sunt: Emy Alupei, Laurette Atindehou, Daniela Crudu, Mihai Trăistariu și Bia Khalifa.

Legat de vestea care a circulat deja peste tot privind impozitarea veniturilor obținute din această relativ nouă meserie, FANATIK l-a contactat pe Mihai Trăistariu pentru a afla dacă a primit sau nu decizie de impunere de la Fisc. Cântărețul se numără printre cetățenii exemplari când vine vorba despre contribuțiile sociale. Artistul a declarat că își declară de fiecare dată toate veniturile la ANAF, iar din mediul virtual nu câștigă doar cu ajutorul pozelor sale interzise minorilor.

La un calcul simplu, cei 65 de fani ai artistului i-ar aduce în cont, lunar, undeva la 1.625 de lei. Trăistariu cere 5 dolari pentru abonamentul lunar, iar pe un an, câștigul ar fi în jur de 19.500 lei. Din această sumă, după impozitare, Trăistariu ar rămâne în mână cu mai puțini bani. Acestuia i se aplică cota de 16%, Fiscului revenindu-i suma de 3.120 de lei din cei 19.500.

„Nu am primit nicio decizie de impunere, pentru că eu declar tot ce câștig. Eu declar întotdeauna. Întotdeauna am fost corect și mi-am plătit impozitele. În general depuneam declarația în primăvară… Deci la începutul anului viitor voi depune sigur declarația de venituri. Eu am 5 surse de venit de pe net. Din OnlyFans, unde nu sunt foarte activ, nu pot spune că ajung să câștig cine știe. Eu mai iau bani din YouTube, am drepturi de autor, sunt multe locuri de unde îmi iau bani”, a declarat Mihai Trăistariu.

Potrivit hotnews.ro, ANAF a chemat recent mai multe persoane care obțin venituri de pe platforma pentru adulți. ANAF a început controalele cu ajutorul unui departament special creat pentru a verifica activitatea din mediul online care este remunerată. În primele 9 luni ale anului, au fost încheiate 58 de decizii de impunere, valoarea totală ajungând la 6,5 milioane de lei.

Comment here