LIFE

Cine este şi ce avere are Dan Cămârzan, milionarul care şi-a sugrumat bunica

Viaţa bate filmul şi în cazul milionarului Dan Cămârzan, afaceristul din Braşov cu milioane de euro în conturi care a decăzut şi acum aşteaptă să fie condamnat pentru o crimă oribilă. De la proiectele imobiliare de succes pe care le dezvolta, bărbatul de 45 de ani este reţinut pentru omor. El a fost audiat la Parchet, fiind considerat principalul suspect de moartea prin strangulare a bunicii lui de 93 de ani.

Viaţa a cunoscut suişuri şi coborâşuri pentru Dan Cămârzan, un personaj cunoscut în Brașov, pentru afacerile din domeniul imobiliar şi aparițiile mondene stridente. Din 2018, bărbatul, cercetat acum pentru că şi-ar fi omorât bunica după un conflict, aparține comunităţii “suveranilor”, acei oameni care nu recunosc actele de identitate emise de stat şi, prin urmare, nu se legitimează în faţa autorităţilor.

Îşi spun “suverani – fiinţe născute vii” şi visează să nu mai plătească impozite şi să nu se supună niciunei legi sau reguli sociale. Probabil, că prea liber s-a visat Dan Cărmâzan şi când, într-un acces de furie, a sărit la gâtul bunicii sale de 93 de ani, cu care locuia sub acelaşi acoperiş, crezând că va scăpa nepedepsit.

Omul de afaceri este însă, de luni dimineața (6 mai), în custodia Poliției. Apelul112 pentru salvarea femeii de 93 de ani a fost lansat la ora 9.36. Echipajul SMURD ajuns de urgență la fața locului a cerut în sprijin un al doilea echipaj, pentru manevrele de resuscitare. Manevrele au eșuat însă, iar femeia de 93 de ani a fost declarată decedată.

Dan Cămârzan le-a spus anchetatorilor că fapta nu ar fi fost premeditată. Până la primele concluzii ale medicilor legiști, fapta a fost investigată drept moarte suspectă. Ulterior, pe numele lui Dan Cămârzan a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Omul de afaceri și-a petrecut noaptea la Centrul de Reținere și Arest Preventiv, al IPJ Brașov.

Pe 16 ianuarie 2019, Dan Cămârzan a fost trimis în judecată, într-un alt dosar, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov. A fost vorba tot despre o faptă comisă cu violență: o bătaie, într-un local, cu un cunoscut. În investigația penală dinainte de trimiterea în judecată, Dan Cămârzan a fost supus unei expertize medico-legale privind discernământul. Specialiștii au stabilit, cu această ocazie, că omul de afaceri nu suferă de nicio tulburare psihică.

Potrivit portalului instanței de judecată, Dan Cămârzan și-a recunoscut vinovăția, prin acord oficial, pentru fapta de lovire sau alte violențe. În acest proces, Cămârzan avea termen de judecată peste doar câteva zile, la 13 mai.

Dan Cămârzan a divorţat în 2018, potrivit ObservatorulBv.ro. Pe 5 ianuarie 2018, Judecătoria Brașov i-a interzis printr-un ordin să se apropie la mai puțin de 150 de metri de soție, pe o perioadă de șase luni și, în plus, l-a obligat “să urmeze ședințe de consiliere psihologică, pe o perioadă de șase luni, de la dată pronunțării hotărârii”. Pe 2 mai, aceeași instanță de judecată a pronunțat divorțul soților Cămârzan, “din culpă comună”.

Cum a ajuns milionar în euro Dan Cămârzan

Dan Cămârzan s-a născut la Slobozia, pe 9 iulie 1974. În anii ’90, a fost implicat, prin mai multe firme, în industria de software. A trecut apoi în domeniul construcțiilor. În topul Forbs din 2010, averea lui dan Cămârzan era estimată la 29 de milioane de euro. Atunci el era pe cale să facă investiţii importante într-un proiect imobiliar de amploare. Trei clădiri de birouri cu 8,9 şi respectiv 16 etaje şi un heliport.

Companiile controlate de el au ridicat în Brașov mai multe proiecte rezidențiale. Ultimul însă, un bloc turn pe Calea București, nu a mai fost construit. La Tribunalul Brașov, în dosarul privind falimentul acestui proiect imobiliar sunt nu mai puțîn de 97 de creditori. Printrei ei, fostul fotbalist Tiberiu Ghioane. Pe 26 martie 2019, instanța a dispus dizolvarea societății care gestiona acest proiect imobiliar și sigilarea bunurilor. Dosarul privind falimentul a fost înregistrat la Tribunalul Brașov pe 20 decembrie 2017.

Dan Cămârzan a intrat în grupul “suveranilor”

La începutul anului 2018 , Dan Cămârzan șoca opinia publică prin apartenența declarată la grupul “suveranilor” – cei care contestă orice act de identitate emis de autorități, în afară de certificatul constatator al născutului viu. În martie 2018, Cămârzan a fost implicat într-un alt scandal, în fața Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din oraș. A intervenit, împotriva polițiștilor, în sprijinul unui “suveran” depistat la volanul unui autoturism fără plăcuțe de înmatriculare valabile. A fost, atunci, amendat de Poliție, pentru tulburarea liniștii publice și refuzul de a furniza date privind identificarea sa. (click.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here