Din JudetStirile Zilei

Cine este primul gorjean decedat de coronavirus

Nelu Pau, un pensionar de 67 de ani, din satul Topești aparținând orașului Tismana, este primul gorjean decedat de coronavirus, în data de 7 aprilie, în Secția ATI a SJU Târgu-Jiu.

Bărbatul decedat avea probleme grave de sănătate, cardiace, au declarat localnici din Tismana pentru gorjeanul.ro. Era văduv de doi ani, soția sa murind tot în preajma sărbătorilor pascale. Bărbatul are două fete, una dintre ele în Anglia. Nelu Pau a avut o brutărie, la un moment dat, la domiciliu.

Mai mulți medici, de la cel puțin șase secții ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, i-au acordat consultații medicale bărbatului, în cele două zile cât a fost internat în spital, conform gorjonline.ro. Rudele nu-și explică în ce condiții s-ar fi infectat bărbatul, pentru că locuia singur și nu-l vizita altcineva decât fiica și ginerele său. Totuși, acesta a fost la Timișoara, pe 18 martie a.c., pentru un control medical, la un cabinet privat, având probleme cardiace de ani de zile.

Bărbatul a ajuns, duminică, inițial, la Centrul de Permanență din Tismana, de unde a fost adus, ulterior, în Unitatea de Primiri Urgențe de la Târgu-Jiu, de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Acesta a fost consultat de medici de la secțiile ORL, Medicală 1 și 2, Cardiologie, iar mai apoi a fost transportat în Secția Boli Infecțioase, unde i s-au recoltat probe în vederea testării pentru COVID-19, fiind suspect, la acel moment. Starea sa de sănătate a fost, relativ, stabilă chiar și luni dimineața, însă a degenerat rapid și s-a luat decizia să fie transferat la terapie intensivă, la Spitalul 700, unde a fost intubat, însă, marți, a decedat.

Primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu, a declarat că la Centrul de Permanență din oraș era de gardă chiar soția sa.

”Duminică era de serviciu soția sa și cunosc situația. Nelu Pau avea probleme cardiace de mulți ani și știu că a fost la un control, recent, la Timișoara, pentru aceste afecțiuni. Am făcut dezinfecție la Centrul de Permanență”, a declarat primarul din Tismana, Marian Slivilescu la Tele3.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here