LIFE

Cine este medicul Mircea Beuran. Ce vedete i-au trecut pe «sub bisturiu»

Știrea care a zguduit țara și lumea medicală în ultimele zile îl are în centrul atenției pe medicul și profesorul universitar Mircea Beuran. Acesta a fost demis din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a Spitalului Floreasca.

O femeie, în vârstă de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, primele informaţii indicând că focul a fost provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat. Medicul Mircea Beuran a declarat, atunci, că nu a fost prezent la momentul producerii incendiului, el fiind însă cel care a participat la finalizarea intervenţiei chirurgicale. Anchete au fost declanşate de unitatea medicală, Ministerul Sănătății şi Colegiul Medicilor.

Mircea Beuran este un chirurg român la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Totodată, Mircea Beuran este şi profesor universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, şef de clinică chirurgicală şi în acelaşi timp şi membru al Partidului Social Democrat. În septembrie 2003 (dată la care Mircea Beuran era ministru al Sănătăţii), o comisie numită de Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” a ajuns la concluzia că „Ghidul medicului de gardă”, publicat de Editura Scripta Bucureşti în 1997, avându-i ca autori cordonatori pe Mircea Beuran şi dr. Gerald Popa reprezintă un plagiat, fiind o traducere a volumului „On Call – Principles and Protocol” – autori G.M. Jillis S.A. Marshall, J. Ruedy, apărut în “Blue Books Sers”, Editura W.B. Sounders Company, Philadelphia, 1989. Comisia a propus Senatului UMF „Carol Davila” sancţionarea conf.univ.dr. Mircea Beuran cu retragerea tuturor titlurilor universitare. Cu această ocazie, Mircea Beuran a declarat că a folosit calitatea de coordonator al volumului în cauză, în concursul de promovare la funcţia de conferenţiar.

Mircea Beuran și-a început studiile în anul 1974, la Facultatea de Medicină și Farmacie, «Carol Davila», loc unde, câțiva ani mai târziu a devenit profesorul universitar. Din anul 2005 a devenit Profesor universitar chirurgie generală, iar din anul 2007 a fost pus în funcția de Conducător de Doctorat. În timpul în care nu este la catedră, Mircea Beuran își desfășoară activitatea la Spitalul Clinic de Urgență București.

Odată cu terminarea studiilor și începerea activității, medicul Mircea Beuran a strâns o avere, în care numerele trec de 6 cifre. Sumele din bancă și proprietățile deținute de medicul Beuran, îl pot urca pe podiumul celor mai bine plătiți medici din România. Mircea Beuran deține, potrivit declarației sale de avere, 2 terenuri în comuna Ciolpani, una care se întinde pe o suprafață de 1858,60 de metri pătrați, iar cealaltă de 700 de metri pătrați, ambele fiind intravilane. Medicul deține o casă în aceeași comună care se întinde pe o suprafață de 364,62 de metri pătrați și două autovehicule. Mircea Beuran posedă obiecte de artă care însumează 70.000 de euro, iar în cele trei conturi bancare sunt puțin peste 100.000 de lei și aproape 4.000 de euro. Veniturile anuale ale medicului Beuran se ridică la aproape 350.000 de lei, pe când soția sa câștigă anual 218.000 de lei.

Sub bisturiul lui Beuran au ajuns Nina, soția lui Ion Iliescu, în 2014, în urma unei colecistite, dar și Anca Petrescu, “mama” Palatului Parlamentului, în anul 2013, potrivit sursei citată anterior. Un alt pacient cunoscut al lui Mircea Beuran este fostul ministru al Justiției, Florin Iordache. Acesta a fost operat de pietre la colecist, în ianuarie 2018. În același an, Beuran l-a operat de apendicită pe Ștefan Bănică Jr., iar în anul următor a condus operația de cancer la colon la care a fost supusă Rona Hartner.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here