LIFE

Cine e românul care a preluat conducerea Revolut

Revolut l-a numit pe românul Victor Stîngă în funcția de director financiar interimar, relatează platforma Sifted.

Conform Sifted, Stîngă a fost numit imediat după ce fostul director financiar Mikoo Salovaraa a demisionat din companie din “motive personale”.

Căutarea unui director financiar permanent al grupului este încă în curs de desfășurare, iar compania și consiliul de administrație iau în considerare mai mulți candidați externi și interni, unul dintre aceștia fiind Stîngă, potrivit Sifted.

Victor Stîngă este din Bacău și are în jur de 30 de ani și locuiește în Londra, s-a alăturat Revolut în urmă cu aproape șase ani, făcând parte din biroul directorului general Nik Storonsky – un rol pe care compania îl numește intern “asociați fondatori”.

Lansată în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, Revolut spune că are 35 milioane de utilizatori în toată lumea, din care mai mult de 3 milioane în România.

Pe lângă Victor Stîngă, din echipa centrală de conducere a Revolut face parte și Lucian Ivan, Global Head of Talent Department. De asemenea, în 2021 s-a alăturat conducerii Revolut (pe partea de clienți persoane juridice) și George Urdea, un antreprenor român stabilit în Anglia. El a venit la Revolut în contextul în care fintech-ul londonez a cumpărat startup-ul pe care îl fondase antreprenorul român în UK.

Din conducerea fintech-ului londonez a făcut parte și românca Irina Scarlat, care a ocupat funcția de Head of Growth pe regiunea Europei Centrale și de Est (CEE), după ce fusese country manager Revolut în România. Ea a plecat apoi la „unicornul” austriac Bitpanda.

În România, Revolut are o echipă de peste 120 de angajați și intenționează să recruteze, în următoarele luni, alți 40 de ingineri IT, la care se vor adăuga 37 de specialiști în resurse umane și managementul talentelor în principal de la noi din țară, dar și din alte state.

Comment here