LIFE

Cinci mii de oameni au participat la un concert rock în Barcelona, după ce au fost testaţi pentru Covid-19

Cinci mii de oameni au participat, sâmbătă seară, la un concert susţinut de trupa rock Love of Lesbian, în Barcelona, după ce au fost testaţi pentru Covid-19 în aceeaşi zi.

Grupul spaniol a primit o aprobare specială din partea autorităţilor sanitare spaniole pentru acest eveniment-test, potrivit presei locale. Concertul a avut loc în Palau Sant Jordi, unde a fost permis accesul doar celor care au fost testaţi în acea zi şi al căror rezultat a fost negativ şi reprezintă o probă a eficienţei planului de prevenire a apariţiei focarelor de Covid-19 la marile evenimente culturale.

Celor care suferă de boli cardio-vasculare, cancer sau care au fost în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2, în ultimele săptămâni, le-a fost cerut să nu se înscrie pentru a participa la eveniment. Persoanelor care au primit rezultat negativ, la testul efectuat sâmbătă dimineaţă, le-a fost trimis pe telefoanele mobile un cod care le valida biletul la concertul de sâmbătă seară.

Organizatorii au spus că acesta a fost cel mai mare eveniment comercial de această amploare ţinut în Europa în timpul pandemiei. Show-ul a fost sold-out. Preţul biletelor, între 23 şi 28 de euro, a inclus costul testului şi o mască sanitară de calitate. Purtarea măştii a fost obligatorie cu excepţia zonelor dedicate produselor alimentare. Concertul a fost sprijinit de autorităţile locale şi de experţi de la Fundaţia Lucha contra el Sida y las Enfermedades Infecciosas (FLS), care a derulat, în decembrie 2020, un studiu la un concert-test cu 500 de persoane organizat tot în Barcelona.

Comment here