LIFE

Chris Cuomo, renumitul prezentator CNN, s-a vindecat de COVID-19

Chris Cuomo, un renumit prezentator TV al postului CNN şi fratele mai mic al actualului guvernator al statului american New York, Andrew Cuomo, a anunţat, luni, că s-a vindecat de COVID-19 şi că deţine anticorpii ce ar putea să îl protejeze de o reinfectare cu noul coronavirus, informează site-ul cotidianului american New York Post.

„Aşadar, testul meu a ieşit negativ – nu mai am virusul”, a declarat Chris Cuomo, diagnosticat cu noul coronavirus în urmă cu aproximativ o lună, în emisiunea sa televizată. „E o veste bună pentru mine. De asemenea, am fost testat pentru a afla dacă am ambii anticorpi”, a adăugat jurnalistul de televiziune, referindu-se la imunoglobulina M (IgM) şi imunoglobulina G (IgG).

Chris Cuomo s-a întrebat totuşi dacă aceste rezultate reprezintă cu adevărat un motiv ce merită sărbătorit, în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, recent, că prezenţa în organism a anticorpilor apăruţi după vindecarea de noul coronavirus nu dovedesc imunitatea faţă de boala cauzată de acesta.

„Asta e problema, este oare o veste bună pentru mine? Ce înseamnă mai exact faptul că eu am acei anticorpi? Sunt cu adevărat imun la boală? Ştiu cu adevărat medicii acest lucru?”, s-a întrebat Chris Cuomo înainte de a se consulta, în direct, cu medicul Sanjay Gupta, corespondent pentru CNN pe chestiuni medicale.

„Există multă confuzie legată de ceea ce înseamnă acest lucru”, a adăugat celebrul prezentator TV.

Sanjay Gupta i-a răspuns astfel: „Probabil vei beneficia de o anumită protecţie împotriva virusului. Problema este că va trebui să dovedim acest lucru. Trebuie să ne acordăm un anumit timp pentru a putea să demonstrăm că aceşti anticorpi te vor proteja cu adevărat”.

Avertismentul emis, sâmbătă, de OMS contrazice părerile multor pacienţi vindecaţi de COVID-19, care credeau că prezenţa acelor anticorpi în corpurile lor ar reprezenta un fel de „paşaport spre libertate” în contextul măsurilor de izolare la domiciliu impuse pe durata pandemiei de COVID-19.

„Unele guverne au sugerat că detectarea anticorpilor… ar putea constitui un fel de bază pentru a emite ‘un paşaport de imunitate’ sau pentru un fel de ‘certificat fără riscuri. În prezent nu există dovezi că oamenii care s-au vindecat de COVID-19 şi care au anticorpi sunt protejaţi de o a doua infectare”, au precizat experţii de la OMS.

În pofida incertitudinii ce planează asupra eficienţei anticorpilor, Chris Cuomo a anunţat că va dona plasmă sangvină, care va putea fi utilizată pentru tratarea altor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here