LIFE

Chinezii se îmbulzesc în stațiunile turistice, după ridicarea interdicțiilor

În China, un număr mare de oameni a început să se adune în zone turistice, de-a lungul țării, în ciuda avertizărilor autorităților și specialiștilor care spun că încă există riscuri serioase în ceea ce privește pandemia de coronavirus, relatează CNN.

În fotografiile de la stațiunea de munte din Huangshun, din provincia Anhui, din data de 4 aprilie, se pot vedea mii de oameni aglomerați în spații mici, mulți încă purtând măști sanitare. Dornici să se bucure, din nou, de aerul de afară, după luni restricții de călătorie și măsuri stricte de carantină, oamenii se pun în situații extrem de riscante, în condițiile în care un potențial nou val de infectare este posibil în China. Stațiunea a fost atât de aglomerată încât autoritățile au decis, la ora locală 7:48, să o închidă pentru noi vizitatori, în condițiile în care parcul deja atinsese limita zilnică de 20.000 de persoane.

Între timp, în Shanghai, faimoasa stațiune Bund a fost din nou ticsită de clienți și turiști, după ce timp de săptămâni a arătat ca un oraș fantomă. Multe dintre restaurantele din oraș, închise complet în urmă cu numai câteva zile, au început să instituie rezervarea obligatorie, în condițiile în care nu mai aveau suficiente locuri pentru a servi „marea” de clienți. Evenimente similare au avut loc și în capitala țării, Beijing. Întoarcerea abruptă la normalitate vine după mai mult de trei luni după ce coronavirusul a fost detectat pentru prima oară în orașul Wuhan. Epidemia, care de atunci s-a răspândit în toată lumea și a infectat mai mult de 1 milion de persoane la nivel global, a dus la o închidere aproape totală a Chinei, pentru a limita răspândirea.

Deși guvernul chinez a început să relaxeze semnificativ restricțiile, experții chinezi din domeniul sănătății îndeamnă publicul să rămână vigilent și să nu își asume riscuri inutile. Zeng Guang, epidemiolog șef la Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din China, spune că epidemia nu este nici pe departe la final.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here