LIFE

China i-a dăruit Cambodgiei un stadion de 150 de milioane de dolari

China i-a dăruit Cambodgiei un stadion de 150 de milioane de dolari, construit la Phnom Penh, cel mai important grant acordat de chinezi acestei ţări, relatează AFP.

Arena, cu o capacitate de 60.000 de locuri, reprezintă cel mai recent proiect din cadrul iniţiativei Belt and Road, plan de finanţare a proiectelor de infrastructură şi de creştere a influenţei sale dincolo de graniţe. Inaugurarea stadionului, care va găzdui în 2023 Jocurile Asiei de Sud-Est, a avut loc în prezenţa ministrului chinez de Externe, Wang Yi.

Arena, care va primi numele Stadionul naţional Morodok Techno, are forma asemănătoare unei nave care “simbolizează prietenia de-a lungul anilor dintre cele două ţări, când chinezii mergeau cu barca în Cambodgia”, a explicat o sursă oficială citată de AFP.

Cambodgia este un aliat istoric al Chinei şi a beneficiat de miliarde de dolari constând în împrumuturi şi investiţii. În plus, chinezii au trimis în Cambodgia aproape 28 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului, dintre care 4,3 milioane au fost donate.

Comment here