LIFE

Chelsea a anunţat pierderi de aproape 100 de milioane de lire sterline, în ciuda unei infuzii de capital a lui Roman Abramovici

Chelsea a înregistrat pierderi de 96,6 de milioane de lire sterline (113 milioane de euro), în sezonul 2018/2019, deşi patronul rus Roman Abramovici a „pompat” în club 247 de milioane de lire sterline în această perioadă, informează presa engleză.

Dezechilibrul financiar al grupării a fost cauzat, în special, de demiterea antrenorului Antonio Conte la începutul sezonului şi de neparticiparea în Liga Campionilor. În iulie 2018, Chelsea l-a demis pe antrenorul italian, aflat acum la Inter Milano, înainte cu un an ca înţelegerea acestuia să expire. Clubul englez a trebuit să-i despăgubească pe tehnician şi staff-ul lui cu 26,6 milioane de lire sterline. Conte a câştigat Premier League în primul an de contract, iar în cel de-al doilea, Cupa Angliei, însă formaţia s-a clasat pe locul 5, ratând calificarea în Liga Campionilor.

Sezonul trecut, în care Chelsea a investit în transferurile jucătorilor Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Mateo Kovacici şi Jorginho, salariile au crescut cu 41 de milioane de lire sterline, la 280,6 milioane de lire sterline. În iunie 2019, clubul l-a vândut pe mijlocaşul Eden Hazard la Real Madrid pentru 100 de milioane de euro, însă aceşti bani vor figura în bilanţurile financiare viitoare. Balanţa se poate echilibra în acest sezon şi pentru că echipa joacă în Liga Campionilor, urmând a întâlni pe Bayern Mucnhen în optimi.

Din prima parte a anului 2018, Abramovici îşi conduce clubul din străinătate, deoarece nu a mai primit viză de afaceri în Marea Britanie, care se acordă pentru 40 de luni. Presa britanică nota că Abramovici a fost o victimă a răcirii relaţiilor între Londra şi Moscova, după cazul fostului spion rus Seghei Skripal, otrăvit la Salisbury. Între timp, Roman Abramovici a devenit cetăţean israelian şi poate vizita Marea Britanie ca turist, perioada maximă a şederii fiind de şase luni, însă omul de afaceri nu a mai revenit la Londra. În această perioadă, el a asistat singura dată la un meci al echipei lui la Baku, la finala Ligii Europa, când Chelsea învins Arsenal Londra, cu 4-1. De la preluarea clubului în 2004, Abramovici a „cheltuit” 90 de milioane de lire sterline pe demiteri de antrenori.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here