Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cheaguri de sânge în organele interne ale gorjeanului de 47 de ani, mort după vaccinarea cu AstraZeneca

Schimbare radicală de situaţie după examenul de laborator al probelor prelevate în urma autopsiei bărbatului de 47 de ani din Gorj, care a murit la o zi după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca. Probe microbiologice provenind din organele celui decedat au indicat cheaguri de sânge, anunță Antena 3.

La nivel macroscopic, medicii anatomopatologi nu au putut vedea decât un infarct miocardic acut întins. La laborator însă, în probele din organe au fost identificate tromboze. Medicii care au efectuat autopsia au prelevat probe din toate organele interne şi toate au indicat tromboze. Rezultatele autopsiei nu au fost încă date publicității în mod oficial.

Săptămâna acestea urmează să se întrunească o comisie de constatare a decesului, la spitalul din Târgu-Jiu, care ar trebui să treacă aceste constatări în certificatul de deces. Documentul ar urma să ajungă pe masa anchetatorilor, care au deschis dosar penal pentru a stabili dacă există o legătură de cauzalitate între vaccin şi deces.

Ioan Barbu, inginerul în vârstă de 47 de ani, fratele medicului Letiția Barbu, a murit la o zi după administrarea primei doze de vaccin AstraZeneca, în data de 28 februarie. El nu avea afecțiuni preexistente şi primise serul din lotul ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia, apoi şi în România.

Șeful DSP Gorj, Narcis Stoian, declara, la vremea respectivă, că nu a fost stabilită însă nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului.

„În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni și nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse. Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia. Nu există nicio legătură de cauzalitate între vaccin și deces”, spunea Stoian.

Comment here