Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Certificatele de carbon și pensionarea anticipată, pasate în ograda PSD. Vîlceanu: Sunt convins că vor găsi soluțiile

Dan Vîlceanu spune că, acum, este responsabilitatea Partidului Social-Democrat să găsească bani pentru certificatele de carbon pe care trebuie să le achiziționeze Complexul Energetic Oltenia și soluții de aplicare a legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie.

La Interviurile Infinit FM, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, președinte al PNL Gorj, a afirmat că suma pe care CEO va trebui s-o achite pe certificate s-ar ridica la circa 600 de milioane de euro.

”Partea cu care CEO poate contribui se apropie de 200 de milioane de euro, restul de 350 -400 de milioane trebuie prins în bugetul de stat. Nu pot să-mi imaginez că, după ce an de an s-au găsit soluții, cei de la PSD nu vor găsi banii” a comentat Vîlceanu.  

În privința legii de reducere a vârstei de pensionare, responsabilitatea este acum tot a PSD pentru că a preluat conducerea Ministerului Muncii.

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia va fi aprobat după ce se va închide discuția privind societățile care urmează să construiască parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaze, a mai declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul a precizat că niciodată nu s-a pus problema renunțării la energia pe cărbune mai devreme de 2030 și că, în contextul noii crize energetice, este posibil ca acest termen să se prelungească.

Comment here