Minerit și EnergieStirile Zilei

Cere renunțarea la parteneriatul cu OMV Petrom și demiterea Lăcrămioarei Pințea din directoratul CE Oltenia

Liderul Cartel Alfa Gorj, Boby Munteanu, cere renunțarea la parteneriatul cu OMV Petrom și demiterea Lăcrămioarei Diaconu Pințea din directoratul Complexului Energetic Oltenia, după ce Austria a refuzat accesul României în Spațiul Schengen.

CEO a făcut 4 noi societăți cu OMV Petrom, pentru construirea a 4 parcuri fotovoltaice- la Rovinari, Roșia, Tismana și Ișalnița-  cu o capacitate cumulată de circa 450 MW. Investițiile totale se ridică la peste 400 milioane de euro, banii venind în proporție de 70% din Fondul de Modernizare, instrument financiar european destinat susținerii tranziției energetice.

Boby Munteanu spune că există, la ora actuală, o stare de nemulțumire și îngrijorare în rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia mai ales că, în ultimele zile, s-a discutat și despre un posibil faliment al companiei.

Munteanu s-a opus, de la bun început, parteneriatului Complexului Energetic Oltenia cu OMV Petrom. Sindicalistul spune că CEO ar trebui să-și facă singur investițiile în energie regenerabilă.

Comment here