Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cere includerea a 4 proiecte pe lista de investiții prioritare a guvernului. Șeful CJ Gorj: De multe ori n-am încasat bani pe cărbunele livrat

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, solicită guvernului să includă pe lista de investiții prioritare la nivel național, pentru perioada 2021-2027, 4 proiecte pe care le consideră strategice pentru județ.

Este vorba despre: extinderea drumului expres Craiova – Târgu-Jiu către Deva; reabilitarea și modernizarea liniei de cale ferată Simeria – Târgu-Jiu – Filiași; reabilitarea, extinderea și modernizarea DN67 Drobeta Turnu Severin -Târgu-Jiu- Râmnicu-Vâlcea și amenajarea unui aerodrom pentru avioane ușoare în județul Gorj.

Cosmin Popescu consideră aceste investiții vitale pentru județ, în condițiile în care vor dispărea mii de locuri de muncă de la Complexul Energetic Oltenia, prin renunțarea la exploatarea cărbunelui.

Cosmin Popescu consideră că cele 4 proiecte de investiții pe care le propune pot fi incluse de guvernanți în Planul Național de Redresare și Reziliență și pot fi realizate până la finalul anului 2026.

Președintele Consiliului Județean Gorj amintește că, de multe ori, Oltenia a susținut sistemul energetic național și că n-au fost încasați bani pe cărbunele livrat unor CET-uri din țară.   

Comment here