Minerit și EnergieStirile Zilei

Cere Comitetului de securitate în muncă din CE Oltenia ”să-și intre în atribuții”

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, cere Comitetului de sănătate și securitate în muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia să-și intre în atribuții, după noul accident grav de muncă, de vineri dimineață, de la Cariera Jilț Nord.   

Un salariat al unui prestator al CEO, care efectua lucrări la un buldozer, a fost accidentat grav, mâna dreaptă fiindu-i zdrobită. Este cel de-al doilea accident de muncă grav, produs în minerit, doar în această lună.

Dumitru Pîrvulescu spune că se confirmă, din nou, că activitatea este una deosebit de periculoasă și le cere factorilor cu atribuții în domeniu să ia măsuri.

Liderul FNME consideră că este obligatoriu să fie îmbunătățite condițiile de muncă în Complexul Oltenia. Dumitru Pîrvulescu afirmă că unul dintre motivele accidentelor de muncă este și plecarea masivă din producție a angajaților cu experiență.  

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a sugerat că activitatea Complexului Energetic Oltenia, programată să se închidă în 2026, ar putea fi prelungită cu încă un an și jumătate. Dumitru Pîrvulescu spune că așteaptă și ceva concret de la ministru, nu doar vorbe.

Comments (1)

  1. Hau-Hau!
    Voi când va intrați în atribuții!

Comment here