LIFE

Cercetătorii Oxford anunţă când va fi gata vaccinul anti-coronavirus

Cercetătorii Universităţii din Oxford, care lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, estimează că ar putea ajunge în faza finală a programului în toamnă. Cel mai optimist scenariu ţine de apariţia unui vaccin în 6 luni, însă cel mai realist vorbeşte despre anul 2021.

Echipa de cercetători de la Oxford va începe, în această lună, faza de testare a vaccinului, 500 de oameni, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, urmând să primească doze de vaccin.

„În cel mai bun scenariu vom obţine rezultate eficiente pentru intrarea în faza finală până în toamna acestui an, apoi vom vorbi despre capacitatea de producţie în masă”, au explicat epidemiologii pentru The Telegraph.

Daily Mail mai notează că 14 participanţi ai unui studiu test pentru un vaccin s-au întors în Marea Britanie din China. În total, studiul a presupus 108 candidaţi, dintre care 18 au fost din Marea Britanie. China a lansat faza de testare a unui vaccin anti-coronavirus pe data de 17 martie. Pe de altă parte, scrie Daily Mail, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington estimează că Marea Britanie va atinge vârful epidemiei pe 17 aprilie. 55.000 oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în Marea Britanie, iar 7.100 au decedat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here