Minerit și EnergieStirile Zilei

Cer MAJORĂRI SALARIALE. Iovan: Nici nu se pune problema să nu reușim!

Liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia speră într-o majorare salarială de măcar 10% a lefurilor angajaților, în 2021.  

”Am rămas în urmă față de alte instituții. Nici nu se pune problema să nu reușim majorări salariale” spune Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni.

Sindicalistul afirmă că pierderile companiei nu au nicio legătură cu angajații, care-și fac datoria.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, spune că povara plății certificatelor de carbon, care înseamnă circa 40% din veniturile CE Oltenia, a blocat creșterile salariale și investițiile în cadrul companiei.

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat că ar putea fi posibile creșteri salariale, anul viitor, dacă va crește productivitatea muncii. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că nu are cum să nu crească productivitatea în 2021, ținând cont de cât de prost au mers lucrurile în acest an, al pandemiei.

Căldărușe este optimist privind activitatea din 2021. Spune că CEO are deja încheiate foarte multe contracte de vânzare energie.

Și Nicu Bunoaica, liderul sindical de la Cariera Lupoaia, crede că se va pune ceva în plus la lefuri în 2021, mai ales că numărul de salariați s-a redus, în acest an, ca urmare a pensionărilor.

Comment here