Minerit și EnergieStirile Zilei

Cer desființarea posturilor de inspectori sociali din CE Oltenia

Liderii sindicali Constantin Crețan și Nicu Bunoaica cer, din nou, desființarea posturilor de inspectori sociali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, după tragedia de la Jilț Sud.

“Sunt vinovați și ei pentru moartea minerilor din acea zonă. Nu au depus niciun raport legat de condițiile de muncă, nu au fost la muncă”, spune președintele Federației Naționale a Muncii.

Constantin Crețan consideră că și ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar trebuie să-și dea demisia.

Și Nicu Bunoaica cere desființarea departamentului de inspectori sociali. Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 anunță că va trimite adrese oficiale în acest sens.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat, luni după-amiază, activitatea de transport persoane în carierele din CE Oltenia, la aproape o săptămână de la tragicul accident de la Jilț Sud. Constantin Crețan afirmă că, în afară de tanchete, mai sunt și alte utilaje ale unor politicieni și lideri sindicali care pun viața oamenilor în pericol.

Constantin Crețan a acuzat, și în presa națională, că CE Oltenia e căpușată de firmele politicienilor și liderilor sindicali. Prin urmare, sindicalistul cere corpului de control al premierului să verifice societățile acestora.

Comment here